24. Februar 2024

Bitcoin Cash, Monero, Zcash Prijsanalyse: 13 september

De afgelopen week daalde de dominantie van Bitcoin van 61,6% naar 59,5%, terwijl Bitcoin in dezelfde periode van $10.000 naar $10.500 schommelde. Bitcoin Cash leek zich te consolideren toen handelaren wachtten op de markt om een richting te bepalen. Monero steeg voorbij een niveau van weerstand en leek zijn niveau te hebben omgedraaid van weerstand naar steun. Zcash was ook in een opwaartse spiraal terechtgekomen, met de intentie van ZEC om de verliezen van begin september terug te winnen.

Bitcoin Cash [BCH]

Bitcoin Cash bevond zich in een consolidatiefase. Een paar sessies voorafgaand aan de perstijd leek de prijs echter te zijn uitgebroken toen hij naar de bovenste band van de Bollinger Bands bewoog. Ook de mond van de bands breidde zich uit, maar de beweging was snel omgedraaid.

Zoals te zien is aan de witte trendlijn, is het volume voor Bitcoin Code de afgelopen paar zetten gedaald. In combinatie met een vernauwd paar Bollinger-banden kan worden bevestigd dat BCH zich consolideerde in de hitlijsten.

Monero [XMR]

Monero is de belangrijkste privacymunt op de markt, met onvindbare transacties met een marktkapitalisatie van 1,54 miljard dollar. In feite heeft de IRS onlangs een premie van $625.000 betaald voor iedereen die transacties van activa zoals XMR of transacties op Bitcoin’s Lightning Network kan traceren.

XMR was op het moment van schrijven sterk in opkomst, zoals blijkt uit de Directional Movement Index. De ADX (geel) was meer dan 20, terwijl de +DMI (blauw) boven -DMI (roze) lag, een teken dat de trend bullish is.

Op het moment van schrijven was de koers met 88 dollar boven het niveau van de weerstand gestegen, voordat hij weer onder de weerstand viel. Het is waarschijnlijk dat de handelssessie in de buurt van het weerstandsniveau zou kunnen sluiten, om het niveau opnieuw te testen voordat er weer een opwaartse beweging wordt gemaakt.

Zcash [ZEC]

Zcash bleef hogere dieptepunten vaststellen omdat het de opwaartse trend die het vorige week begon, handhaafde. Op het moment van schrijven leek ZEC een niveau van 63,83 dollar te hertesten als ondersteuning.

De RSI had een waarde van 54. Als de RSI vanuit de neutrale 50-zone naar boven stuitert, zou dit wijzen op een aanhoudende uptrend voor ZEC. ZEC kon dan $72.7 als een niveau van weerstand tegen het terugwinnen als steun.

Als ZEC daalt naar het $63.8-niveau, zou het gedwongen kunnen worden om de steun ook te bezoeken op $56.