5. März 2024

Kuusi PlusToken-huijausta ladattu Kiinassa

Kuusi liittyvien henkilöiden kanssa PlusToken kryptovaluutta Ponzi on syytetty heidän roolinsa $ 6 miljardiin euroon huijaus jälkeen joukkopidätyksiä yli 100 ihmistä tänä vuonna. Ensimmäisessä toukokuussa 2018 alkaneeseen huijaukseen liittyvästä syytöksestä kuutta epäiltyä on syytetty „epäilystä rikollisten pyramidijärjestelmien järjestämisestä ja johtamisesta“. Koska 27 johtajaa pidätettiin heinäkuussa ja 82 muuta promoottoria pidätettiin äskettäin, nämä tapaukset eivät todennäköisesti ole kaukana viimeisestä PlusToken-huijauksesta.

Satoja pidätyksiä maailmanlaajuisesti

Kiinan viranomaiset ilmoittivat syytteistä hallituksen verkkosivuston kautta sanomalla vain, että Chen Shaofeng, Liu Hua will, Lv Qinghai, Jin Xinghai, Yin Wang ja Zhang Qin oli syytetty toukokuusta 2018 elokuuhun 2019 kestäneen pyramidijärjestelmän toiminnassa. , ottaen lähes 200 000 ₿ ja 6,4 miljoonaa ETH.

PlusToken oli kiinalaista alkuperää, vaikka suurin osa operaatioista tehtiin ulkomailla, mikä näyttäisi olevan Vanuatun saaren hermokeskus Australian itärannikon edustalla hyökkäyksessä heinäkuussa 2019. Siellä pidätettiin kuusi henkilöä (ei niitä, Kiinan tutkijoiden hankkimat tiedot johtivat satoihin uusiin pidätyksiin vuonna 2020.

PlusToken-rahastojen kohtalo tuntematon

Suuret PlusToken-myyntitapahtumat liittyivät markkinoiden laajuisiin kaatopaikkoihin vuosina 2019 ja 2020, mutta kun PlusToken-lompakoista ei ollut liikettä kesäkuusta lähtien, näyttää siltä, ​​että huijarit saattoivat lopulta menettää pääsyn saumattomiin voittoihinsa. Mitä rahastoille tapahtuu nyt, ei ole tiedossa, varsinkin jos kukaan ei pääse niihin, ja viranomaiset eivät todennäköisesti pääse ilman huijareiden apua.