Ripple riktar sig till UAE-Indien-korridoren

Ripple riktar sig till UAE-Indien-korridoren med LuLu Exchange, Federal Bank-partnerskap

UAE-baserade LuLu Exchange är i nyheterna efter att ha meddelat sitt partnerskap med Ripple och Indiens federala bank för att underlätta snabbare gränsöverskridande betalningar från UAE till Indien.

Vi är stolta över att tillkännage vårt partnerskap med Ripple och Federal Bank för att förbättra realtidsbetalningar från UAE till Indien som är snabbare och billigare än någonsin tidigare. Gå in i någon av våra 76 kontor i Förenade Arabemiraten eller ring 600 5222 04 för att veta mer. #ripple #luluexchange @Ripple pic.twitter.com/VoCcycce92

– LuLu Exchange UAE (@LuLuExchange) 26 januari 2021

Partnerskapet mellan Ripple och Federal Bank, en ledande indisk privatbank, har länge ryktats, med en Bitcoin Code officiell avslöjande som publicerats av Federal Bank som gör omgångarna också. Detta är dock kanske första gången ett partnerskap av en sådan trepartsart tillkännages, särskilt ett som involverar en indisk bank. Intressant sagt, avslöjandet i fråga sa,

„Detta partnerskap kommer att hjälpa Federal Bank att utforska nya korridorer där Ripple aggressivt bedriver nya partnerskap.“

Med RippleNet förväntas gränsöverskridande överföringar vara betydligt snabbare och säkrare, en otrolig utveckling, särskilt mot bakgrund av den höga överföringsvolymen mellan Indien och Förenade Arabemiraten.

Ripple är det första företaget som tillhandahåller

Samma framhölls nyligen av Asheesh Birla, chef för RippleNet, efter att han avslöjade att APAC-regionen fortfarande är Ripples mest trafikerade region för kundernas efterfrågan och transaktionstillväxt. Bara i Indien arbetar Ripple med 3 av de 5 största bankaktörerna, med den snabbt växande MENA-Indien-korridoren sannolikt att bli Ripples största hittills.

Indien är världens främsta mottagare av överföringar, med landets andel i globala överföringsvolymer som ofta klättrade upp till 12% under de senaste åren.

Förenade Arabemiraten ensam står för över 13,8 miljarder dollar i överföringar till Indien och rankas som nummer ett bland alla länder när det gäller inre överföringar till nationen. Ripple är det första företaget som tillhandahåller en blockchain-aktiverad lösning på landets överföringsmarknad.

Enligt tidigare rapporter använde 20% av alla transaktioner på Ripples ODL-plattform (On-Demand Liquidity) XRP som en bryggvaluta på RippleNet.

Det bör dock noteras att det är oklart om RippleNet kommer att använda Ripples inbyggda kryptotillgång XRP för att underlätta dessa gränsöverskridande transaktioner.